Vanredno stanje u Rusiji: Nakon višestrukih eksplozija hitna evakuacija naroda, sumnja se na ovo
Požar ilustracija, Foto: Profimedia

voronješka oblast

Vanredno stanje u Rusiji: Nakon višestrukih eksplozija hitna evakuacija naroda, sumnja se na ovo

Guverner Voronješke oblasti Aleksander Gusev na Telegramu je saopštio da se stanovnici jednog sela autobusima privremeno evakuišu

Objavljeno:

U okrugu Ostrogožsk, u ruskoj Voronješkoj oblasti, došlo je do požara i detonacije eksplozivnih naprava nakon napada dronovima. Proglašeno je vanredno stanje u tom okrugu i vlasti evakuišu stanovnike jednog sela, javlja ruska državna novinska agencija RIA Novosti.

Guverner Voronješke oblasti Aleksander Gusev na Telegramu je saopštio da se stanovnici jednog sela autobusima privremeno evakuišu u nekoliko obližnjih naselja. Napomenuo je kako su stanovnicima izdata precizna uputstva o evakuaciji.

Stanovništvo pozvano da se pridržava sigurnosnih mera

Hitne službe i lokalne vlasti deluju na mestu događaja. Prema prvim informacijama, nema povređenih civila.

Gusev je pozvao lokalno stanovništvo da se pridržava sigurnosnih mera savetujući da se ne približavaju mestima požara i da sve sumnjive predmete prijave operativnim službama umesto da ih diraju.

Guverner je najavio da će procena štete biti moguća tek nakon što detonacije prestanu i požar bude ugašen. Rusi tvrde da je požar izbio nakon što je oboreni ukrajinski dron pao na eksplozivne naprave i izazvao dalje detonacije.

Bonus video:

46:47

USIJANJE 06.09.2024

(Espreso/Blic/Index/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.